Over

Jacqueline van Bijnen

fotografie

 

 

 

 

 

Mijn naam is Jacqueline van Bijnen, geboren in Oosterhout (NB) op 30 april in 1958.

Als klein meisje stond ik al in de DOKA, te kijken hoe mijn vader (die vakfotograaf was)“toverde” met licht en baden, vond het altijd fascinerend om te zien, hoe daar dan de mooiste beelden tevoorschijn kwamen. Waarschijnlijk komt daar mijn voorkeur voor zwart-wit vandaan.

Als ik terugkijk naar wat mijn vader er allemaal voor moest doen om een foto te bewerken (ook nog op de grote glasplaten) en wat er nu allemaal mogelijk is in het digitale tijdperk, met programma’s als b.v. photoshop dan zou hij zijn ogen uitkijken.

Fotograferen en het nabewerken ervan in photoshop is mijn grootste hobby, ik ben er bijna dagelijks mee bezig. Ik heb altijd mijn camera bij me, op zoek naar composities, speciale momenten. Ik vind veel onderwerpen leuk om te fotograferen, mijn voorkeur gaat uit naar sfeerlandschappen. Ik reis graag, op zoek naar verschillende culturen en hun uitingen daarvan, op zoek gaan naar unieke beelden, vaak lang wachten op het juiste moment, of juist erg snel reageren, omdat het moment een fractie later weer voorbij is.

.Het is voor mij een geweldige hobby, en ik leer iedere dag vooral ook door naar het werk van anderen te kijken op verschillende fotosites.

 

Copyright © All Rights Reserved